Nieuwe horeca hotspot 'Pig & Rye' in het Dwaalgebeid

23 May 2017

Op 1 juni opent de nieuwe spraakmakende horecaonderneming Pig & Rye zijn deuren. Pig & Rye is opgericht door de Engelse Luc Martin die vijf jaar geleden het succesvolle Tilburg Sourdough opende in de Willem II straat. Pig & Rye staat letterlijk voor 'varken en rogge', de favoriete ingrediënten van Luc. Alles wordt op authentieke en ambachtelijke wijze gemaakt. Voorheen moest Luc vaak uitwijken naar andere locaties om zijn gasten van lunch en ontbijt te voorzien. Dit vanwege het feit dat er te weinig ruimte beschikbaar was in zijn bakkerij. Hierdoor is Luc opzoek gegaan naar een ander, groter pand om de bakkerij te combineren met ontbijt en lunch. De nieuwe locatie is gevestigd in één van de mooiste monumentale panden aan de Nieuwlandstraat te Tilburg.

Benchmark Design is gevraagd voor het ontwerp en de realisatie van het interieur. Een luxueuze ambiance voorzien van eigentijds klassiek meubilair dat aansluit op de wensen van de ondernemer. Door het kleur- en materiaalgebruik ontstaat er een eigenzinnige sfeer in dit monumentale pand met vele eyecatchers, zoals de wandbekleding en de kroonluchter van Zaha Hadid voor Slamp. De bar en zijn details worden gemaakt in de kleur van het Pig & Rye logo en de 'Marseille' wandlampen van de befaamde ontwerper Le Corbusier zullen plaats krijgen in alle vier de hoeken van de zogenaamde voorkamer.
Ook zal Benchmark Design maatwerk meubilair leveren, dit gaat naast de eigen ontwerp bar ook om de maatwerk restaurantbankjes welke bekleed worden met een luxe velours net als de gordijnen van bijna 4 meter lang. Kortom, een vernieuwende eetgelegenheid in het monumentale gedeelte van het Tilburgse centrum met een bijzonder assortiment in een inspirende omgeving.

Deel op